Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Adrian Bodea, despre investițiile Thermonet: Se au în vedere investiții mai mari decât cele prevăzute în contractul cu Primăria Suceava

Foto: bursa.ro

Thermonet are în vedere investiții mult mai mari decât cele prevăzute în contractul încheiat cu Primăria municipiului Suceava. Anunțul a fost făcut, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, de directorul Adrem Invest, companie care controlează producătorul de energie termică pentru municpiul Suceava- Bioenergy, și distribuitorul acesteia- Thermonet.

Adrian Bodea a declarat acest lucru după ce în urmă cu o săptămână primarul Ion Lungu făcea un apel către Thermonet să facă investițiile la care s-a angajat în momentul preluării contractului.

Noi ne-am asumat investiţii de 2 milioane 559, din surse proprii. Reamintescă că activitatea e pe pierderi, deci aceste investiții sunt investiții asumate exclusiv de către proprietar, de către firma care este acționar și care conține, evident, și acoperirea pierderilor. Să nu uităm că cea mai mare investiție pe care o face acționarul este în acoperirea pierderilor. Pierderile sunt de circa 4 milioane de lei pe an și astea ni le-am asumat. În plus față de asta am făcut un plan de investiții de 2 milioane 559 de mii de lei pentru primii trei ani de funcționare, din care la zi am realizat investiții de 1.000.005 și până la sfârșitul acestui an mai completăm 1.000.225, rămânând ca în 2018 să terminăm programul investițional, deci în 2018 se vot termina încă 329.000 lei investiții”, a declarat Bodea.

Directorul Adrem Invest susține că investițiile vizează implementarea  unor sisteme informatice, modernizarea contorizării, implementarea unui sistem Scada, care să arate exact locurile unde se pierde energie termică.

 

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Adrian Bodea, despre investițiile Thermonet: Se au în vedere investiții mai mari decât cele prevăzute în contractul cu Primăria Suceava | Moldova24

Lăsați un comentariu

*