Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Le-a ajuns! Garda de Mediu, în grevă generală pe termen nelimitat

Personalul Gărzii de Mediu Suceava se află, începând  de miercuri, 10 mai, în grevă generală pe termen nelimitat, manifestându-și astfel nemulțumirea și indignarea pentru inechitatea salarială care există în domeniul protecției mediului.

De altfel, tot personalul Gărzii Naționale participă la greva generală.

Este de neinteles discrepanta intre importanta care se acorda la nivel global problemelor legate de protectia mediului si modul in care sunt tratati in tara noastra cei care vegheaza la pastrarea unui mediu sanatos. Cu toate ca protectia mediului este un domeniu de importanta strategica, reprezentand o vulnerabilitate, un risc si o prioritate conform Strategiei Nationale de Aparare a tarii, angajatii Garzii Nationale de Mediu nu au mai beneficiat de o crestere salariala din anul 2009, fiind remunerati in prezent conform celei mai mici grile de salarizare din intregul sistem bugetar”, se spune într-un comunicat al Gărzii de Mediu.

Pe durata grevei generale nu se vor desfășura activitățile specifice Gărzii de Mediu și nu se va lucra cu publicul.

Greva generală de miercuri vine după ce angajații Gărzii Naționale de Mediu au întrerupt la nivel național pe 26 aprilie programul de lucru pe durata a două ore, pentru a atrage atenția asupra nealinierea salariilor lor la nivelul colegilor din instituțiile cu atribuții similare.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Le-a ajuns! Garda de Mediu, în grevă generală pe termen nelimitat | Moldova24

Lăsați un comentariu

*