Marti 16 Iulie 2024, Actualizat acum 197 zile 12:00 am

Criminalist sucevean luat la întrebări de superiori după o postare de pe Facebook

Un poliţist sucevean care a început să-şi spună nemulţumirile pe site-ul de socializare Facebook ar putea fi sancţionat de către superiorii deoarece ar fi pătat imaginea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Totul a început la mijlocul săptămânii trecute, când criminalistul Bogdan Bănică, un poliţist cu o vechime de 18 ani, a postat pe pagina sa personală de Facebook un mesaj legat de vizita la Suceava a preşedintelui Klaus Iohannis, scrie Adevarul.

Azi dimineaţă ajung la sediu şi surpriză… Toţi colegii mei îmbrăcaţi la ţinută de gală, camaşă albă, sacou, nasturii lustruiţi… Îmi zic în gând, e din nou ziua poliţiei? Cu p mic. Aaa, nu Bogdane, vine Iohannis la Suceava, şi trebuie să ne vadă în stradă, îmi spune un coleg“, a arătat criminalistul Bogdan Bănică pe Facebook.

Acesta a mai comentat că poliţiştii au foarte mult de lucru, însă atunci când vine o personalitate în zonă trebuie să se comporte de parcă totul ar fi perfect. Bănică a ţinut să reamintească că un perete al secţiei de poliţie unde lucrează a fost refăcut peste noapte, în urmă cu doi ani, atunci când a murit socrul fostului preşedinte Traian Băsescu, care locuia pe aceeaşi stradă cu secţia.

Poliţistul sucevean a continuat să ia la ţintă conducerea IPJ Suceava în mediul online, lăsând să înţeleagă că în cadrul instituţiei ar vea loc abuzuri, pe care a promis că le va face publice în scurt timp. Aceste mesaje postate în spaţiul public i-au adus lui Bogdan Bănică o invitaţie la Biroul Control Intern al Poliţiei sucevene.

Miercuri (n.r. – 10 mai 2017) sunt invitat la Biroul Control Intern în mod expres pentru postările de pe Facebook. Eu nu am vrut să mă fac scriitor, nu am vrut nimic, eu doar mi-am spus oful pe Facebook“, a declarat criminalistul Bogdan Bănică.

În sprijinul poliţistului sucevean au sărit cei de la Sindicatul Poliţiştilor din România „Diamantul“, care au spus că vor veni miercuri la Suceava, unde vor sta de vorbă atât cu poliţiştii din cadrul IPJ Suceava, cât şi cu poliţiştii de frontieră, pentru a afla cu ce probleme se confruntă aceştia.

„Cu privire la postările în spaţiul online şi spaţiul public a unor diverse informaţii privind cele susţinute de poliţistul Bogdan Bănică, conducerea inspectoratului a dispus verificarea aspectelor semnalate, prin structura de profil, respectiv prin Biroul Control Intern din cadrul IPJ Suceava, urmând ca la definitivarea verificărilor să se propună măsuri“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul de poliţie Ionuţ Epureanu.

Citeste mai mult: adev.ro/opmqfu


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Criminalist sucevean luat la întrebări de superiori după o postare de pe Facebook | Moldova24

Lăsați un comentariu

*