Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

560 de proiecte depuse în județul Suceava pentru finanțare prin PNDL. Flutur: Îmi exprim speranța că vom avea cel mai mare număr de proiecte aprobate

Un număr de 560 de proiecte au fost depuse pentru a obține finanțare prin Programul Național de Dezvol­tare Locală (PNDL), în județul Suceava. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, susține că valoarea pro­iectelor depuse depășește 600 de milioane de euro și speră că județul nostru va avea, anul acesta, cel mai mare număr de proiecte aprobate în cadrul PNDL deoarece „județul Su­cea­va a rămas în urmă în ultimii ani și avem nevoie de astfel de investiții”.

Dintre acestea, Flutur a precizat că cele 224 de proiecte depuse pentru modernizarea și reabi­li­tarea de unități școlare, cu o valoare de 80 de milioane de euro, sunt de maximă importanță  având în vedere că unitățile școlare respective trebuie să obțină autorizațiile sanitare și din partea ISU Suceava pentru a putea funcționa.

„Prin proiectele depuse prin PNDL și cele care sunt depuse prin PNDR ar urma ca beneficiarii de servicii de apă și ca­nalizare să se dubleze, ajun­­­gând la 62% la apă și 47% la canalizare. Județul Suceava are cele mai multe unități administrativ teritoriale din țară, este al doilea județ ca suprafață și al șaselea ca populație, un județ în care ani de zile s-a investit foarte puțin, motiv pentru care cred că cei care vor evalua proiectele depuse vor ține seama de toate aceste aspecte. De asemenea, vreau să amintesc și de faptul că în prezentarea pe care i-am făcut-o președintelui Româ­niei, Klaus Iohannis, la vizita recentă din județul Suceava, am venit cu foarte multe argumente cu privire la nevoia de investiții din județ. Si, din câte știu, Suceava este printre județele cu cele mai multe proiecte depuse și îmi exprim speranța că vom avea cel mai mare număr de proiecte aprobate”, a declarat șeful județului.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. 560 de proiecte depuse în județul Suceava pentru finanțare prin PNDL. Flutur: Îmi exprim speranța că vom avea cel mai mare număr de proiecte aprobate | Moldova24

Lăsați un comentariu

*