Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Un profesor sucevean a făcut un plan pentru „Schimbarea la față a municipiului Suceava”. Primăria nu are bază legală de finanțare

Un profesor sucevean a inițiat proiectul „Plan pentru Schimbarea la față a municipiului Suceava, pentru mărirea atractivității turistice, economice, culturale”.

Planul profesorului Vasile Constantin Boghean include refacerea fațadelor din zona centrală a Sucevei, reamenajarea Curții Domnești, a parcului Șipote și a statuii lui Ștefan cel Mare. De asemenea, acesta prevede și înființarea unei facultăți de medicină în limba germană și a unei de agricultură bio.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, arată că susține acest proiect, dar a declarat că nu există o bază legală de finanțare.

„Singura șansă era accesarea acestor proiecte europene pe Axa 31 A, reabilitarea clădirilor rezidențiale. Din păcate, așa cum am discutat și în fața președintelui (n.r. Klaus Iohannis), așa cum ați văzut că mi-a dat și dreptate că noi nu putem folosi bani publici prin proiecte private. Acest program este un fiasco pe 31A și nu mă feresc să o spun, era de față și directorul Agenției de Dezvoltare Nord Est”, a precizat Lungu.

Edilul susține că cetățenii nu au bani să asigure acel 25% din cofinanțare și a propus la Ministerul Dezvoltării să se schimbe proporția de finanțare între primărie și asociațiile de proprietar, în sensul că primăria să suporte 25% și asociațiile 15%.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*