Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

PNL a stabilit candidații pentru primăriile Iacobeni și Siminicea. Vezi cine sunt!

PNL Suceava a stabilit candidații pentru funcțiile de primar în Iacobeni și Siminicea. Biroul Politic Județean (BPJ) al PNL Suceava a validat candidaturile, astfel că  Vasile Clim, actualul primar interimar al comunei Siminicea, va candida pentru a fi ales de cetățeni, iar pentru Iacobeni va candida inginerul Vasile Cezar Groza.

Echipa care va coordona campania electorală în aceste două comune este formată din secretarul general al organizației județene a PNL, Viorel Seredenciuc, secretarii generali adjuncți Cristi Crețu și Niculai Barbă, și Georgiana Tabarcea, membră a BPJ.

Totodată, Lucian Harșovschi va fi reprezentantul Partidului Național Liberal în Biroul Electoral Județean.

Guvernul României a stabilit, ca în ziua de duminică, 11 iunie 2017, să se desfășoare alegerile locale parțiale pentru primari, în două localități din județul Suceava: comunele Siminicea și Iacobeni. Totodată, a fost aprobat calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale, măsurile tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a acestora, precum și cheltuielile necesare pregătirii și desfășurării în bune condiții a acestui scrutin.

Potrivit calendarului electoral stabilit prin Hotărârea Guvernului nr. 252/2017, alegerile locale parțiale implică aceleași operațiuni ca și în cazul alegerilor locale generale, cu precizarea faptului ca termenele sunt reduse la jumătate și încep sa curgă din data de 07 mai 2017.

Astfel, până la data de 09 mai va fi desemnat președintele Biroului Electoral Județean și a locțiitorului acestuia, în ședință publică prin tragere la sorț. Depunera candidaturilor pentru funcția de primar se va face în perioada 16 – 22 mai 2017.

Campania electorală pentru acest scrutin, se va desfășura în perioada 27 mai – 10 iunie 2017 ora 07:00
tipărirea buletinelor de vot se va face cel mai tarziu în data de 6 iunie 2017.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. PNL a stabilit candidații pentru primăriile Iacobeni și Siminicea. Vezi cine sunt! | Moldova24
  2. Alegeri parțiale! Localnicii din două comune sucevene își aleg, duminică, primarul | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*