Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Două transporturi de material lemnos, confiscate de polițiști

Două transporturi de material lemnos au fost confiscate de polițiști, joi. Un echipaj de poliție din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava a oprit pentru control pe DN 2, pe raza localității Cumpărătura din comuna Bosanci, autoutilitara condusă de un bărbat de 46 de ani, din comuna Slatina, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente de însoțire a materialul lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor Ocolului Silvic Pătrăuți, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal 3,70 m.c. cherestea de esență rășinoase.

S-a dispus confiscarea materialului lemnos, în valoare de circa 2.000 lei, ce a fost predat în custodie Ocolului Silvic Pătrăuți, indisponibilizarea autoutilitarei și sancționarea conducătorului auto pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, modificată.

De asemenea, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Suceava, a oprit pentru control pe B-dul 1 Decembrie 1918, din localitate, autoutilitara încărcată cu material lemnos condusă de un bărbat de 50 de ani din comuna Râșca și în care se afla ca pasager, proprietarul autovehiculului, un bărbat de 42 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificării documentelor, polițiștii și specialiștii Ocolului Silvic Pătrăuți, prezenți la fața locului au constatat neconcordanțe privind cantitatea de material lemnos transportată și cea menționată în documente, motiv pentru care, s-a procedat la inventariere, ocazie cu care, lucrătorii silvici au stabilit faptul că, bărbatul transporta 11,28 m.c. material lemnos și nu 8,00 m.c. justificată prin avizul de însoţire prezentat la control.

S-a dispus confiscarea diferenţei de material lemnos, respectiv 3,28 m.c. lemn de foc ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Pătrăuți, iar proprietarul mijlocului de transport și a materialului lemnos, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 4.500 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, modificată.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*