Luni 13 Mai 2024, Actualizat acum 133 zile 12:00 am

Singurul român care a zburat în spațiu vine la Suceava. Vezi când!

Singurul român care a zburat în spațiu, Dumitru Prunariu, vine la Suceava. El va zi prezent cu ocazia Marșului absolvenților, luni, 8 mai, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

Începând cu ora 10, Observatorul USV organizează, în sala mică, o întâlnire publică cu domnia sa. La acest eveniment sunt aşteptaţi profesori, studenţi, elevi, şi nu numai, interesaţi să discute despre zborul în spaţiul cosmic. Intrarea este liberă.

La 14 mai 1981 a devenit primul și singurul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic. A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos” și a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute. Este de profesie inginer aeronautic. A fost pe rând ofițer inginer în cadrul Comandamentului Aviației Militare, șef al Aviației civile române, președinte al Agenției Spațiale Române, ambasador al României în Federația Rusă, președinte al Comitetului ONU pentru Explorarea Pasnica a Spatiului Extra-atmosferic (UN COPUOS), presedinte al Asociatiei Exploratorilor Spatiului Cosmic (ASE), vice-presedinte al Comitetului de Relatii Internationale al Agentiei Spatiale Europene (ESA). În prezent are gradul de general-locotenent în rezervă.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Singurul român care a zburat în spațiu vine la Suceava. Vezi când! | Moldova24

Lăsați un comentariu

*