Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Suceava a obținut cea mai mare medie din țară la concursul „Made for Europe”

În perioada 25-28 aprilie 2017, s-a desfăşurat faza națională a Concursului Național ,,Made for Europe”, ediția a XI a, la Craiova. Ediția din 2017 are o încărcătură simbolică aparte. Anul 2017 marchează împlinirea a 30 de ani de la lansarea programelor europene din domeniul educației și formării profesionale și 20 de ani de când unitățile de învățământ din România participă la aceste programe europene.

Competiția a fost adresată unităților şcolare care au finalizat proiecte cu finanțare europeană prin Programul Erasmus plus – programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport, eTwining sau alte programe, în anul şcolar anterior şi a reunit cele mai bune produse finale realizate de elevi şi rezultate în urma participării la parteneriatele europene.

Concursul adresat elevilor a avut ca scop valorizarea şi promovarea experienţelor pozitive acumulate de unităţile de învăţământ preuniversitar în derularea proiectelor finanţate prin programele europene din domeniul educației și formării profesionale. În acest an au participat la faza națională peste 100 de unități școlare, fiecare cu câte un echipaj elev și coordonator proiect, prezentându-se 119 produse finale.
Județul Suceava a fost reprezentat de 2 elevi care au obținut rezultate excelente.

Eleva de clasa a III a, Valentina Șfabu, de la Școala Gimnazială „Ioan Băncescu” Adâncata a prezentat produsul final Cartea – auxiliar ”My first dictionary” (Primul meu dicționar) din cadrul parteneriatului strategic Erasmus plus, Acțiune cheie 2, cu titlul ,,Puppets mission: childhood without borders” (Păpușile cu misiune: copilărie fără frontiere), obținând premiul I cu cel mai mare punctaj pe țară, coordonator prof. Lavinia Ocsana Palaghianu și eleva de clasa a XII a Ana Maria Covaliu, de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava a prezentat produsul final Ghid de bune practici “ Simulation for entrepreneurship” din cadrul parteneriatului strategic Erasmus plus, Acțiune cheie 2, cu titlul „Simulation for entrepreneurship – (ENTRE4FUTURE)”, obținând premiul III, coordonator prof. Cheaburu Carmen Constanța.

Inspectorul de proiecte educationale al ISJ Suceava, prof. Lidia Acostoaie, membru în Comisia Natională  MEN a menţionat: „A  fost   o  competiţie  care  s-a  bucurat de o  prezenţă  deosebită  şi care  şi-a  dorit  să  pună  în valoare inteligenţa şi  creativitatea  elevilor  şi a cadrelor  didactice. Au fost în competiție proiecte europene de succes, produse inedite, copii, tineri și dascăli implicați care urmăresc viziunea Agentiei naționale pentru programe comunitare în domeniul educației și formării profesionale – Transformăm România prin învățare!. Județul Suceava este în frunte cu cel mai mare punctaj 205,41 din 210 posibile iar  mulţumirile  merg  spre  toate  părţile  implicate – copii,  profesori, părinţi, organizatori”.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Suceava a obținut cea mai mare medie din țară la concursul „Made for Europe” | Moldova24

Lăsați un comentariu

*