Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Ion Lungu: Dacă astăzi cei de la Thermonet vor să rezilieze contractul, îl pot rezilia fără nicio problemă

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, va solicita societății de distribuire a agentului termic din municipiul Suceava, Thermonet, să își îndeplinească obligațiile din contractul de concesionare a serviciului de alimentare cu apă caldă şi căldură, respectiv investițiile la care s-a angajat.

Voi face adresă oficială celor de la Thermonet să-şi îndeplinească obligaţiile din contract, cu acele investiţii pe care trebuie să le facă”, a declarat Lungu.

Edilul recunoaște însă că nici Primăria nu a respectat obligaţiile, nereușind să achiziționeze de la Termica instalațiile orașului care nu se află în proprietatea municipiului.

Dacă astăzi cei de la Thermonet vor să rezilieze contractul, îl pot rezilia fără nicio problemă. Noi, până pe 31 decembrie 2016, trebuia să le punem la dispoziţie toate instalaţiile, lucru care nu s-a întâmplat. Noi am dorit să le dăm o anumită sumă celor de la Termica, ei ne-au cerut de 20 de ori mai mult. Suntem în instanță. Am blocat o licitație pe aceste active și am cerut să se vândă la prețul din contabilitate. Este un proces pe rol, în care nu putem să mai luăm niciun fel de decizie până nu se încheie”, a  spus Lungu.

Începând cu 1 mai nu se mai furnizează căldură în municipiul Suceava, iar primarul Ion Lungu susține că urmează a fi demarate reparațiile la rețelele de transport-distribuție.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*