Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Ion Lungu, despre proiectele pe reabilitarea clădirilor rezidențiale: Cotele de finanțare nu sunt realiste

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a transmis, miercuri, la dezbaterea cu președintele României, Klaus Iohannis, și primarii din județ că ghidul solicitantului, în ce privește proiectele de reabilitare a clădirilor rezidențiale, nu este întocmit corect.

„În ceea ce privește reabilitarea clădirilor rezidențiale, ghidul solicitantului nu a fost întocmit corect, și foarte puține proiecte avem pe reabilitarea clădirilor rezidențiale. Cotele de finanțare nu sunt realiste. Asociațiile de proprietari nu au bani și acest program nu este funcțional. În ceea ce privește reabilitarea clădirilor publice este o competiție foarte mare, și sper să se facă o realocare între axe. Eu, ca primar, nu am bază legală să investesc bani publici în instituții private. Acest proiect de eficiență energetică este ultima șansă prin care noi putem reabilita, schimba fața orașului”, a spus Lungu.

Lungu a ridicat problema activelor care nu sunt proprietatea orașului Suceava, ci a ministerelor sau a regiilor ce nu pot fi folosite de municipalitate în proiecte de maximă importanță și cerute de suceveni și a dat exemplul Parcului-pădure Șipote, terenului ADS (și Statiunea de Cercetari Agricole) sau lipsa unui teren pentru o grădiniță în cartierul Obcini.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*