Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

FOTO! Președintele Klaus Iohannis a vizitat mănăstirile Voroneț și Dragomirna. „Bogăția culturală a Bucovinei trebuie prețuită şi păstrată pentru generațiile viitoare”

Președintele României, Klaus Iohannis, a vizitat, miercuri, mănăstirile Voroneț și Bucovina, după dezbaterea pe tema „Modernizare, dezvoltare, descentralizare. Administrația locală vorbește”, care s-a desfășurat la Teatrul „Matei Vișniec”.

Șeful statului a declarat că atât istoria, cât și cultura, pot contribui la dezvoltarea locală, dar și regională, Bucovina având foarte multe de oferit.

„Revin mereu cu plăcere în Bucovina, un loc aparte, care înseamnă nu doar un relief de poveste, tradiții seculare, mănăstiri de o frumusețe deosebită, ci, mai ales, oameni primitori și de nădejde. Bogăția culturală a Bucovinei trebuie prețuită şi păstrată pentru generațiile viitoare. Din păcate, absența infrastructurii în Moldova este un serios impediment în dezvoltarea regiunii. Am spus acest lucru și în cadrul discuțiilor consistente pe care le-am avut astăzi cu oamenii din administrația locală”, a spus Iohannis.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*