Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Gheorghe Flutur, despre creșterea salarială: Am tăiat de la ce puteam face investiții ca să putem supraviețui. Vezi reacția președintelui Iohannis!

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a atras atenția, în cadrul dezbaterii cu tema „Modernizare, dezvoltare, descentralizare. Administrația locală vorbește!”, la care au participat primarii, dar și președintele României, Klaus Iohannis, de la Teatrul „Matei Vișniec” că mărirea salariilor a dus la tăierea unor bani pentru investiții întrucât numai la Consiliul Județean fondul de salarii a crescut de la 92 de milioane de lei la 136 de milioane de lei.

S-au mărit salariile și foarte bine, dar trebuie să ne dea și resursă. Trebuie să știți că la Suceava avem instituții care au bani doar până în august. Creșterea de salarii, doar 46% ne este asigurată, vorbesc de creștere de la 92 de milioane de lei la 136, a crescut fondul de salarii la instituțiile CJ.Trebuia să vină sume defalcare, TVA și toate astea, pe măsura acestor majorări. N-au venit. Am tăiat de la ce puteam face investiții ca să putem să supraviețuim și nu este în regulă, te condamnă la subdezvoltare și mai tare”, a spus Flutur.

Președintele României a declarat că povestea măririi salariale fără finanțare a fost una „prost gândită, altceva n-am ce să spun”.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*