Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Un primar din Suceava s-a plâns președintelui Iohannis că orașele mici sunt dezavantajate: Suntem nici în căruță, nici pe jos

Un primar din Suceava s-a plâns președintelui României, Klaus Iohannis, de cât de dezavantajate sunt în privința abordării fondurilor de dezvoltare, primarii orașelor mici din județ.

Șeful orașului Liteni, Tomiță Onisii, a declarat că statutul de oraș nu permite accesarea unor fonduri pentru modernizarea infrastructurii

În anul 2004, în contextul aderării la Uniunea Europeană și la NATO, peste 40 de localități rurale devin orașe așa cum am devenit și noi dintr-o comună într-un orășel așa mai peste noapte. S-a primit și cu entuziasm și cu scepticism, dar cu foarte multe promisiuni de dezvoltare. Anii au trecut și în loc  de realizări și dezvoltare, neîmpliniri și nemulțumiri foarte mari au apărut. Așa cum știm, nu mai putem aborda fondurile rurale de dezvoltare și competiția urbană pentru proiecte este total dezechilibrată. Au fost create programe, gândite pentru marile orașe, municipii, iar noi aproape suntem în imposibilitate de a accesa acele fonduri și cred că se impune, domnule președinte, o lege a micului urban sau crearea de programe de dezvoltare sau programe operaționale prin care să putem accesa mult mai ușor acele fonduri, să dezvoltăm în primul rând infrastructura și să oferim posibilități investitorilor pentru a veni în localitățile noastre și a investi și a dezvolta într-adevăr localitățile noastre pentru că, așa mai popular spunem, suntem nici în căruță, nici pe jos”, s-a plâns primarul orașului.

Orașul Liteni are aproximativ 10.000 de locuitori. Printre orașele mici care sunt dezavantajate din acest punct de vedere se numără și Dolhasca, Broșteni, Solca, dar și Siret.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*