Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Pe 27 mai începe campania electorală în două comune din județul Suceava

Guvernul României a stabilit, ca în ziua de duminică, 11 iunie 2017, să se desfășoare alegerile locale parțiale pentru primari, în două localități din județul Suceava: comunele Siminicea și Iacobeni. Totodată, a fost aprobat calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale, măsurile tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a acestora, precum și cheltuielile necesare pregătirii și desfășurării în bune condiții a acestui scrutin.

Potrivit calendarului electoral stabilit prin Hotărârea Guvernului nr. 252/2017, alegerile locale parțiale implică aceleași operațiuni ca și în cazul alegerilor locale generale, cu precizarea faptului ca termenele sunt reduse la jumătate și încep sa curgă din data de 07 mai 2017.

Astfel, până la data de 09 mai va fi desemnat președintele Biroului Electoral Județean și a locțiitorului acestuia, în ședință publică prin tragere la sorț. Depunera candidaturilor pentru funcția de primar se va face în perioada 16 – 22 mai 2017.

Campania electorală pentru acest scrutin, se va desfășura în perioada 27 mai – 10 iunie 2017 ora 07:00
tipărirea buletinelor de vot se va face cel mai tarziu în data de 6 iunie 2017.

De asemenea, s-a aprobat, suplimentarea din Fondul de rezervă bugetară, bugetul şi cheltuielile necesare în vederea pregătirii, organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor locale parţiale, care se suportă din bugetul de stat.

Ministerul Afacerilor Interne va asigura sumele necesare acoperirii cheltuielilor pentru plata timbrelor autocolante, a plicurilor, ștampilelor și hartiei efectiv consumate pentru imprimarea buletinelor de vot, cît și sumele necesare acoperirii îndemnizatiilor membrilor birourilor electorale, a personalului tehnic și auxiliar, a închirierii spațiilor în care se organizeaza instruiri, a cheltuielile de transport, ambalare și distribuire a materialelor necesare pentru desfășurarea procesului electoral.

Prefectul Mirela Elena Adomnicăi declară că la nivelul Institutiei Prefectului – Județul Suceava vor fi întreprinse acțiuni specifice privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfățurări a alegerilor locale parțiale din data de 11 iunie 2017.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*