Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Garda de Mediu Suceava a suspendat activitatea de exploatare forestieră a 12 agenți economici

Adriana Iordache

Adriana Iordache

Comisarii de la Garda de Mediu Suceava au suspendat activitatea de exploatare forestieră a 12 agenție economici din județul Suceava, în ultimele cinci luni.

Potrivit unei informări a comisarului șef Adriana Iordache, în ultimele cinci luni comisarii au efectuat 67 de controale pentru verificarea modului în care agenții economici care desfășoară activități de exploatare forestieră respectă prevederile legale în domeniul protecției mediului, regimului ariilor naturale protejate, conservării habitacelor naturale, a florei și a faunei sălbatice, precum și gestionarea deșeurilor rezultate în urma procesului tehnologic de exploatare a materialului lemnos.

Ca urmare a acestor acțiuni, au fost dispuse 12 sistări de activitate și au fost aplicate 20 de amenzi în valoare de 122.000 lei.

„În general, neconformitățile constatate au fost: desfășurarea activităților de exploatare forestieră fără deținerea actelor de reglementare pe linie de mediu- într-un număr de 12 cazuri și depozitarea materialului lemnos pe malul râurilor sau transportul buștenilor prin albia râurilor/ pâraielor – un număr de cinci cazuri”, a precizat Iordache.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Garda de Mediu Suceava a suspendat activitatea de exploatare forestieră a 12 agenți economici | Moldova24

Lăsați un comentariu

*