Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Referendumul de la Broșteni, blocat de Instituția Prefectului

Referendumul de la Broșteni, care urma să aibă loc pe 21 mai, se află sub semnul întrebării după ce Instituția Prefectului a informat Primăria Broșteni că hotărârea de Consiliu Local aprobată pentru organizarea referendumului nu este legală.

Prefectura a solicitat anularea acestei decizii privind organizarea referendumului pentru revenirea orașului Broșteni la statutul de comună.

„Ne-a venit o hârtie de la Prefectură că nu ne aprobă. Au zis că ne atacă hotărârea în instanță. Au zis că nu este legal să se treacă înapoi la comună, ci se poate doar de la comună la oraș. Ei o să ne atace și noi mergem în instanță. Ne-a venit hârtie să anulăm hotărârea de îndată, noi n-am anulat-o și au zis că ne atacă în instanță și o să mergem în instanță să vedem de ce nu avem voie. Și nu ne-a dat avizul că noi am făcut spre avizare că trebuia să anunțe instituțiile că se organizează împreună cu Prefectura referendumul”, ne-a declarat primarul orașului Broșteni, Nicolae Chiriac.

Referendumuri privind revenirea la statutul de comună au fost organizate la Liteni și Dolhasca.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Prefectul Mirela Adomnicăi a explicat motivele care au stat la baza decizie de revocare a organizării referendumului de la Broșteni. Vezi care sunt! | SuceavaNews.ro
  2. 25 de firme se „bat” la licitația pentru apă și canalizare din Broșteni | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*