Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Emoții pentru elevii de clasele a IV-a și a VI-a. Începe Evaluarea Națională

Elevii de clasa a IV-a și a VI-a încep Evaluarea Națională. Elevii de clasa a IV-a vor susţine proba la Limba română pe 3 mai, iar pe 4 mai la Matematică. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, pe 5 mai va avea loc proba la Limba maternă.

La clasa a VI-a, proba de Limbă şi comunicare va avea loc pe 10 mai, iar cea la Matematică o zi mai târziu. Testarile de la finalul clasei al VI-a sunt interdisciplinare. Testul de limba si comunicare cuprinde Limba si literatura romana si Limba moderna, iar testul de Matematica si stiinte cuprinde Matematica, Fizica si Biologie.

În judeţul Suceava sunt aproximativ 5.400 de elevi de clasa a IV-a și aproximativ 7.500 de elevi  în clasa a VI-a.

Sălile în care se susţin Evaluările Naţionale sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod curent, iar rezultatele obţinute nu se înregistrează în catalogul clasei, fiind valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare şi prin informarea părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Emoții pentru elevii de clasele a IV-a și a VI-a. Începe Evaluarea Națională | Moldova24

Lăsați un comentariu

*