Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Primării din județul Suceava, sancționate din cauza gunoaielor găsite pe râuri

Mai multe primării din județul Suceava au fost sancționate cu avertismente de specialiștii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor după ce pe râurile din localitățile respective au fost găsite gunoaie.

Este vorba despre primăriile Vicovu de Sus, Straja, Berchișești, Frasin și Brodina. Pe râul Suceava au fost găsite abandonate deșeuri menajere, resturi de demolări și crengi, iar Brodina au fost găsite depozitări de bușteni în albia pârâului Cisti, afluent al pârâului Brodina.

De altfel, la Brodina, avertismentul a fost dat pentru SC Leonard Forest SRL.

Potrivit directorului Sistemului de Gospodărire al Apelor Suceava, Daniel Drăgoi,  s-a desfasurat in perioada 20 martie 2017-21 aprilie 2017 actiunea de verificare a modului in care au fost salubrizate cursurile de apa si au fost realizate si intretinute santurile si rigolele in localitati, pentru asigurarea sectiunilor de scurgere a apelor mari in judetul Suceava.

Au fost verificate prin sondaj un numar de 84 de localitati conform anexei nr. 2 la Ordinul nr. 106/2017 al Prefectului județului Suceava. În urma verificărilor efectuate în teren, au fost întocmite note de constatare semnate de către reprezentanții comisiilor și primari (în calitate de președinți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență).

„În urma verificării pe teren s-au constatat următoarele:ș anțurile și rigolele de scurgere de pe raza localităților verificate sunt în general întreținute corespunzător; la data controlului, unele dintre executivele locale au demarat acțiunea de decolmatare și igienizare a acestora. Cu ocazia controlului a fost monitorizată starea punctelor critice de la nivelul fiecărei localități, menționate în planurile locale de apărare împotriva inundațiilor. Au fost verificate cursurile principalelor râuri din județul Suceava (Siret, Suceava, Moldova și Bistrița), precum și pâraiele din bazinele hidrografice ale acestor râuri. Toate primăriile din județul Suceava au încheiat contracte cu agenți economici care au ca obiect de activitate gestionarea deșeurilor. În urma verificării salubrizării cursurilor de apă, s-a constatat prezența deșeurilor menajere, de tip PET și a crengilor rezultate din toaletarea vegetației de pe cursurile de apă”, a precizat Drăgoi.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*