Duminică 19 Ianuarie 2025, Actualizat acum 18 zile 12:00 am

Patru profesori universitari suceveni, în Consiliul Național al Cercetării Științifice

Ca urmare a concursului de selecţie a membrilor pentru Organismele Consultative ale Ministerului Cercetării şi Inovării (MCI), USV are reprezentanţi în toate cele 4 consilii naţionale în domeniul cercetării, dezvoltării şi inovării.

Prof.univ.dr. Mihai Dimian (foto) este reprezentant în cadrul Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice – 21 membri (9 reprezentând universităţi). CNCS este un organism consultativ al MCI, ale cărui principale atribuţii sunt: stabilirea standardelor, criteriilor şi indicatorilor de calitate pentru cercetarea ştiinţifică, auditarea periodică a cercetării ştiinţifice universitare şi evaluarea calităţii cercetării studiilor universitare de doctorat.

Prof.univ.dr.ing. Gheorghe Gutt este în cadrul Consiliului Naţional pentru Transfer Tehnologic şi Inovare – 19 membri (3 reprezentând universităţi). CNTTI răspunde, printre altele, de monitorizarea implementării componentelor de specializare inteligentă din cadrul Strategiei Naţionale de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare 2014-2020, identificarea şi promovarea instrumentelor pentru susţinerea aplicării rezultatelor de cercetare-dezvoltare în economie şi susţinerea politicilor de inovare şi transfer tehnologic, de antreprenoriat şi de sprijin a parteneriatelor pentru aplicarea invenţiilor în economie.

Prof.univ.dr.ing. Laura Bouriaud este în cadrul Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării – 19 membri (10 reprezentând universităţi). CNECSDTI se va ocupa de monitorizarea aplicării şi respectării dispoziţiilor legale cu privire la normele de etică şi deontologie în cercetare, analiza cazurilor referitoare la încălcarea normelor de bună conduită, reglementarea procesului de evaluare a plagiatelor, pe baza experienţelor şi a cazuisticii etc.

Prof.univ.dr.ing. Coneliu-Octavian Turcu este în cadrul Colegiului Consultativ pentru Cercetare-Dezvoltare şi Inovare – 37 de membri (11 reprezentând universităţi). CCCDI are misiunea de a asigura, la nivel naţional, suportul ştiinţific specializat în elaborarea politicilor şi a strategiilor în domeniul cercetării, dezvoltării şi inovării şi de a sprijini MCI în coordonarea, evaluarea şi monitorizarea activităţilor de cercetare ştiinţifică din România.

Numai alte două universităţi (Universitatea Politehnica din Bucureşti şi Universitatea „Dunarea de Jos” din Galaţi) mai au reprezentanţi în toate cele patru structuri.

 


Loading...

loading...

2 Comentarii

  1. lala says:

    Plin de doctori si doctoanzai la Suceava.Dar daca ar fi vreun Ponta sau Kovesi sa fie verificati la sange ,cati doctoranzi ar mai ramane???Nu s-a facut un control la sange ca ar fi dezastru cu ce babaciuni si-au dat doctoratele prin suceava!!!!

    Răspunde

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Patru profesori universitari suceveni, în Consiliul Național al Cercetării Științifice | Moldova24

Lăsați un comentariu

*