Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

Contrabandist trimis în judecată. A prejudiciat statul român cu peste 290.000 lei

Un contrabandist a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunii de „colectarea, deţinerea, transportul, preluarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”.

Anchetatorii au arătat că pe 27 martie 2017, în jurul orelor 23:55, lucrători de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, au identificat şi oprit în trafic pe D.N. 17, strada Argestru, din municipiul Vatra Dornei, autoturismul marca Volkswagen, model Caravelle,  condus de inculpatul Marin Alexe, iar în urma verificării autoturismului, poliţiştii au identificat în spaţiul pornind de la scaunul şoferului şi până la uşile din spate un număr de 25.460 pachete de ţigări de contrabandă (509.200 ţigarete) marca „MARBLE”.

Prin infracţiunea comisă inculpatul Marin Alexe a creat un prejudiciu bugetului Statului Român în valoare de 290.446,00 lei.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Vatra Dornei.

„Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, susțin procurorii.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*