Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, sub coordonarea unui procurori DIICOT, efectuează percheziții, luni, în cazul doctoriței polițiștilor suceveni, Lorena Adriana Bîrleanu, suspectată că le-ar fi administrat celor doi copii ai săi medicamente interzise, pentru a-i calma.
Este vorba despre şefa Centrului Medical Suceava al Ministerului Afacerilor Interne, care le-ar fi dat copiilor săi, de 11 și 15 ani, o perioadă lungă de timp, morfină şi diazepam.
Perchezițiile vizează atât locuința și biroului femeii, cât și locuința unei alte persoane care ar fi ajutat-o la procurarea de medicamente ce conțin substanțe stupefiante sau psihotrope.
La sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava vor fi aduse, în vederea audierii, 4 persoane.
Aceasta este bănuită că începând încă din luna septembrie a anului trecut a început să le administreze celor doi fii ai săi, în vârstă de 11 şi 15 ani, tot felul de calmante puternice pentru a le mai potoli pornirile adolescentine.
„Prin ordonanțele din data de 18.03.2017, procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Suceava au dispus prelevarea de probe biologice de la cei doi minori iar în urma analizei probelor de urină prin teste immunoassay, s-a evidențiat un rezultat pozitiv pentru opiacee și benzodiazepine. Un rezultat pozitiv pentru benzodiazepine presupune prezența unuia sau mai multor substanțe cum ar fi: Oxazepam, Alprazolam, Diazepam, Bromazepam, Clonazepam, Nitrazepam, Clorazepate etc. În cazul opiaceelor, rezultatul presupune prezența uneia sau mai multor substanțe din această clasă: morfină, codeină, ethyl morfina, hydrocodone, hydromorphone, norcodeina, oxycodone, 6-monoactehyl-morphine, etc.”, precizează DIICOT.
La şcoală, comportamentul celor doi băieţi era unul total schimbat faţă de anul şcolar precedent, fapt ce a stârnit nedumerirea cadrelor didactice. Copiii nu mai erau atât de energici ca la sfârşitul anului şcolar trecut, s-au izolat de restul colegilor şi nu mai comunicau nici cu profesorii, fiind afectate şi rezultatele lor la învăţătură.
Reprezentanţii şcolii nu au putut să privească nepăsători la situaţia celor doi băieţi, astfel că s-au simiţit responsabili să sesizeze Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava. Asistenţii sociali din cadrul DGASPC au pornit de îndată o anchetă pentru a descoperi cauzele ce au dus la schimbările de comportament ale celor doi fraţi. Minorii au fost monitorizaţi timp de câteva luni de zile, iar la sfârşitul lunii februarie 2017, s-a ajuns la concluzia că există posibilitatea ca însăşi mama lor să le administreze tot felul de medicamente şi calmante.
Tarziu cu perchezitiile domnilor de la Diicot, doctorita a avut timp suficient sa distruga probele. Ce faceti voi acuma se numeste praf in ochi si favorizarea infractorului pentru ca nu veti gasi nimic si acest aspect o va favoriza! Cine sa creada in actiunile voastre? Nu va crede nimeni! Rusine DIICOT SUCEAVA!!!!
Apropo, la traficantii de tigari, trebuie sa vina procurorii DIICOT Galati ca sa va faca treaba? Voi cu ce va ocupati? Doamna ministru ce face? Stie cu ce va ocupati? Ce rezultate aveti? ZERO! RUSINE DIICOT SUCEAVA!!!!!!