Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Alegerile parțiale doar în două dintre localitățile sucevene rămase fără primari

Guvernul a stabilit în data de 11 iunie 2017 organizarea scrutinului local parțial pentru alegerea primarului în localitățile sucevene în care această funcție a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari sau situațiilor de incompatibilitate.

În județul Suceava, localitățile care au rămas fără primari sunt Iacobeni și Siminicea, Forăști și Vatra Moldoviței, dar alegeri parțiale vor avea loc doar la Iacobeni și Siminicea.

Primarii din Forăști și Vatra Moldoviței și-au pierdut funcțiile după ce au fost găsiți incompatibili de ANI, dar aceștia au contestat deciziile, iar procesele nu au fost încă finalizate.

În cazul unor alegeri locale parțiale, data desfășurării acestora se stabilește cu cel puțin 35 de zile înaintea votării.

De asemenea, odată cu data alegerilor, Guvernul a stabilit, prin hotărâre, calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale, cheltuielile necesare pregătirii şi desfășurării în bune condiții a alegerilor locale şi măsurile tehnice necesare bunei organizări şi desfășurări a alegerilor locale.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Alegerile parțiale doar în două dintre localitățile sucevene rămase fără primari | Moldova24

Lăsați un comentariu

*