Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

Amenzi de aproape 27.000 de lei date de inspectorii DSVSA Suceava, în perioada Paștelui. Vezi ce nereguli au găsit!

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranță Alimentelor (DSVSA) Suceava a desfășurat mai multe controale cu scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada Sarbătorilor Pascale, când în mod tradiţional consumul unor cantităţi de alimente de origine animală creşte considerabil.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSVSA, Dănuț Corneanu, în unităţile de abatorizare, autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare inclusiv abatoare de capacitate mică au fost sacrificați 3.818 miei, iar în centrele de sacrificare temporare aprobate de catre D.S.V.S.A. pe aceleasi locatii (spatii) care au functionat anul trecut in numar de patru -respectiv crescator de ovine Chihaia Ion din loc Bursuceni com Veresti, crescatorul de ovine Suiu Gheorghe din com Patrauti si Suiu Ana din Itcani Suceav, și Dolceanu Aurel, s-au sacrificat un numar de 57 cap miei.

Totodată au fost controlate 237 de unități.
Printre deficientele constatate enumeram: manipularea produselor alimentare de origine animala cu incalcarea normelor de igiena, mici deficiente structurale-pereti cu exfoliere partiala,sau lipsa produselor de igienizare a mainilor, etichetare necorespunzatoare,depozitare necorespunzatoare,lipsa documente de provenienta, etichetare necorespunzatoare a carnii de pasare, lipsa efectuare actiuni DDD, lipsa termograme”, precizează Corneanu.

DSVSA a confiscat 196,025 kg de produse alimentare pentru lipsa documente de provenienta si manipulare necorespunzatoare, in valoare de 2.135 lei.
Totodată, au fost aplicate 28 de avertismente și 22 de amenzi în valoare de 26.836 lei.

„Menținem recomandarea catre populaţie, ca aprovizionarea cu produse alimentare de origine animală şi nonanimală, Să se facă numai din locuri/ spații autorizate/ înregistrate și supuse controlului sanitar veterinar și nu din spații improvizate, între blocuri, din portbagajele mașinilor, locuri în care nu este asigurată o temperatură și o stare de igienă corespunzătoare”, a menționat Dănuț Corneanu.

Neregulile în domeniul siguranței alimentelor pot fi sesizate la Tel Verde 0800.826.787.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Amenzi de aproape 27.000 de lei date de inspectorii DSVSA Suceava, în perioada Paștelui. Vezi ce nereguli au găsit! | Moldova24

Lăsați un comentariu

*