Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Copil de trei ani, luat în grija statului din cauza bătăilor pe care i le aplica mama

Un copilaș de numai trei ani, din comuna Horodnic de Sus, a fost luat în grija statului, pe 14 aprilie, din cauza bătăilor pe care le încasa de la mama sa.

Reprezentanții din cadrul Asistenței Sociale a Primăriei Rădăuți și polițiștii au mers la locuința femeii Sabina F. în vederea efectuării unei anchete sociale în regim de urgență, solicitată de Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava.

Acolo locuia fără forme legale mama copilului, Alexandra Cherar. Copilașul avea mai multe vânătăi din cauza bătăilor, pe mâini și pe față. Mama a recunoscut că l-a lovit de mai multe ori cu palma pentru că era obraznic, dar că cele mia multe leziuni le avea de când se juca prin curte.

Băiatul a fost transportat la Cabinetul de Medicină Legală Rădăuți, însoțit de un reprezentant din cadrul Asistenței Sociale a Primăriei Horodnic de Sus, în vederea efectuării unei constatări medico-legale, iar medicii au stabilit că minorul prezintă echimoze și escoriații faciale, tranculare și pe membre, leziuni de violență care s-au putut produce prin lovire cu și de corpuri dure și cu corp dur alungit, acestea putând data cu circa cinci zile anterior examinării, fără a pune în primejdie viața minorului, iar acesta necesită 4 – 5 zile de îngrijiri medicale.

Copulul a fost transportat la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, în ­ve­derea internării în regim de urgență. Totodată, el va fi supus unei evaluări psihologice.

De asemenea, mama mai are un copil nou-născut, de câteva zile, fără certificat de naștere sau documente de înregistrare, acesta din urmă fiind în situație de risc, motiv pentru care s-a solicitat reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava să se deplaseze în teren, pentru a analiza oportunitatea internării acestuia din urmă și în vederea dispunerii de măsuri conform competențelor de urgență.

Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*