Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

FOTO Îți lasă gura apă! O tânără din județul Suceava realizează torturi… de poveste. Vezi secretul unui tort reușit!

O tânără, în vârstă de 31 de ani, din Câmpulung Moldovenesc și-a descoperit, de câțiva ani, o pasiune….dulce. Adriana Horia  realizează torturi ca-n povești, la propriu. Și-a descoperit această pasiune în urmă cu șapte ani, când s-a născut băiețelul său. Având mai mult timp liber, analiza pe internet arta modelării în marțipan.

Stând cu el (n.r. copilul) acasă, mă uitam pe net la poze și tutoriale despre arta modelării în marțipan. Nu mă gândeam că eu o să pot modela. Nu am mai făcut-o până atunci. Am căutat mai multe modalități de a face pasta de zahăr acasă, unele nereușite,  până când am găsit rețeta care să mă mulțumească. Am încercat și mi-a ieșit”, povestește Adriana.

Secretul unui tort reușit: iubirea pe care o pui când îl faci

Primul tort cu pastă de zahăr l-a făcut de ziua tatălui său, de Sfântul Vasile, și avea o formă de cămașă. A vrut să îl surprindă într-un mod mai inedit pe părintele său, iar tortul său a fost extrem de apreciat. Încurajarea tatălui său a făcut-o să continue în pasiunea sa și de atunci a făcut peste 700 de torturi, unele pentru familie, altele pentru prieteni, pentru cunoscuți, străini, dar și  pentru copiii din familii nevoiașe.

În general modelez cam tot ce mi se cere. Am avut tot felul de cereri, personaje din desene animate: Fulger McQueen, Spiderman, ștrumfii, prințese, ponei, dar și personaje de riesling și torturi pentru adulți. Încerc să folosesc produse cât mai naturale deoarece părinții stau la curte, am ouă de casă, smântână și alte ingrediente”, ne-a destăinuit Adriana, dar recunoaște că cel mai important ingredient este „iubirea pe care o pui în ceea ce faci”.

Ca să ajungă la un rezultat atât de delicios nu este ușor, pe lângă pasiune este nevoie și de foartă multă muncă.

Cred că cel mai mult am lucrat 6 ore continuu la un tort pentru copii cu 30 de personaje”, a spus tânăra.

„Îmi place să mă joc în bucătărie, să experimentez”

Deocamdată, totul se află la stadiul de pasiune, dar și-ar dori ca pe viitor să își deschidă o cofetărie pentru ca fiecare să vină și să guste din torturile sale.

„La momentul actual sunt implicată în diferite proiecte cu Asociația, care îmi ocupă destul de mult timp, dar nu refuz să lucrez la torturi chiar dacă o fac până noaptea târziu. Prietenii și familia mă încurajează și de fiecare dată când au ocazia să mănânce o felie de tort și eu am parte de aprecieri”, a spus tânăra de 31 de ani.

Adrian iubește să gătească încă de când era copil. Îi plăcea să fure secretele gătitului de la bunica sa, iar acum a ajuns să experimenteze în bucătărie, să se joace cu gusturile, să îmbine mirodeniile și alege să își hrănească familia doar cu mâncare pregătită de ea.

De când eram mică stăteam lângă bunica mea când făcea prăjiturii. De pe la 9-10 ani mă lasă să îmi fac singură păscuța și băbuța cu care mergeam de Paște, la sfințit. Îmi place să gătesc. Gătesc orice. Consumăm doar mâncare gătită în casă. Pâinea o fac tot în casă (foarte rar cumpăr). Îmi place să mă joc în bucătărie, să experimentez. Pentru mine realizarea unui tort mă relaxează. Mă deconectează. Mă încarcă cu energie. Sunt în stare să modelez până la 3- 4 dimineața fără să îmi fie somn sau să mă plictisesc. Îmi place să modelez și satisfacția e cu atât mai mare atunci când și iese asa cum vreau. Mă încurajează reacțiile oamenilor când văd un tort făcut de mine, comentariile și aprecierile”, ne-a destăinut tânăra.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*