Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Lumina Sfântă străbate 432 km până la Suceava. La miezul nopții va fi împărțită tuturor credincioșilor

Focul Sfânt a coborât în Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim la ora 14:21. Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, oferă Lumina Sfântă miilor de pelerini prezenţi la mormântul Domnului, informează Basilica.ro.

O delegaţie de preoţi condusă de Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a plecat la Ierusalim şi va aduce Lumina de la biserica Sfântului Mormânt la București cu un avion special, închiriat de Patriarhie. De peste 2.000 de ani, odată cu Învierea Domnului, Sfânta Lumină se aprinde la mormântul Mântuitorului din Ierusalim şi este împărţită credincioşilor ortodocşi din întreaga lume.

Lumina Învierii va junge cu un avion de mici dimensiuni la Bacău şi Suceava, pentru Moldova şi Bucovina.

Lumina Sfântă mai străbate, de la Otopeni, 286 km până la Bacău, 404 km până la Timişoara, 432 km până la Suceava, 274 km până la Sibiu, 639 km până la Satu -Mare ori 322 km până la Cluj. Cei din judeţele mai apropiate fac drumul până la eparhie cu maşina, unde îi aşteaptă reprezentanţii protopopiatelor.

În toate eparhiile, protopopiatele şi parohiile din ţară fiecare are o misiune clar stabilită. Odată ce primesc Lumina, preoţii o duc în biserică şi o aşază pe Sfânta Masă. De acolo, la miezul nopţii, ea este dăruită credincioşilor prezenţi la slujba Învierii.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Lumina Sfântă străbate 432 km până la Suceava. La miezul nopții va fi împărțită tuturor credincioșilor | Moldova24

Lăsați un comentariu

*