Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

FOTO! Daruri oferite de polițiștii suceveni copiilor din familii nevoiașe

Polițiștii suceveni au împărțit daruri, cu prilejul sărbătorilor pascale, copiilor din familii cu probleme financiare.

În acest an, în perioada 10 – 14 aprilie 2017 peste 80 de copii proveniţi din familii nevoiaşe au primit cadouri de Paște, dar şi dulciuri. Poliţiştii, împreună cu domnul Brian Douglas – vechi colaborator în cadrul acţiunilor preventive – au oferit cadouri copiilor din familiile care locuiesc în cătunul din proximitatea comunei Stroieşti, acolo unde în case sărăcăcioase, nealimentate la energie electrică, locuiesc peste 20 de copii.

Unii dintre ei au rezultate foarte bune la şcoală chiar dacă sunt nevoiţi să îşi facă temele la lumina lumânării.
De asemenea, cadouri, dulciuri şi cărţi au primit şi alţi peste 60 de copii, în special din mediul rural.

„Iepuraşul vine la copiii cuminţi şi care învaţă bine la şcoală…este credinţa veche care îi responsabilizează pe micuţi şi îi face să aştepte nerăbdători sărbătorile de Paşte.
Sunt însă copii care au fost cuminţi, care îşi ajută părinţii la treburile casnice şi care merg la şcoală şi au rezultate bune pe care însă soarta uneori îi uită şi îi împinge spre marginalizare şi izolare din motive subiective ce ţin de cele mai multe ori de lipsurile financiare ale familiei. Încercăm împreună cu prieteni şi parteneri să fim alături de aceşti copii şi să promovăm valorile sociale reale. Şi anul acesta poliţiştii au făcut un pact cu iepuraşul şi au ajuns astfel în casele copiilor din familii cu posibilităţi financiare reduse. Poliţiştii sunt prezenţi în toate comunităţile şi îşi asumă deseori şi datoria de a face viţa mai frumoasă celor cu care soarta a fost mai vitregă”, precizează purtătorul de cuvânt al Poliției Suceava, cms. Ionuț Epureanu.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO! Daruri oferite de polițiștii suceveni copiilor din familii nevoiașe | Moldova24

Lăsați un comentariu

*