Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Cum a înșelat un deținut două persoane din Suceava dându-se inspector șef al unei firme de telefonie

Două persoane din Suceava se numără printre victimele unui deținut din Giurgiu, care a înșelat mai multe persoane prin metoda „câștiguri”, cu un prejudiciu de peste 50.000 de lei.

Bărbatul a fost identificat de polițiști recent, faptele de înșelăciune desfășurându-se chiar în timp ce individul se afla în penitenciar.

În perioada iulie — august 2014, acesta a comis cinci fapte de înșelăciune și trei de tentativă la infracțiunea de înșelăciune, în dauna a opt persoane vătămate — cinci din Sălaj, două din Suceava și o persoană din Neamț. Prejudiciul cauzat în aceste fapte penale este de aproximativ 52.000 de lei, fiind recuperat peste 40%.

Deținutul apela numerele de telefon, cu număr ascuns și se prezenta ca fiind inspector șef zonal al unei firme de telefonie. Acesta îi anunța pe „câștigători” că au câștigat diverse sume de de bani (9.000-12.000 euro) argumentând câștigul ca fiind clienți fideli. Pentru a intra în posesia premiului, „câștigătorii” trebuiau să plătească diferite sume de bani, care reprezentau diferite taxe. În activitatea infracțională, bărbatul a fost sprijinit de alte 20 de persoane, din Galați, Argeș și București.

Dosarul a fost instrumentat sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău și înaintat cu propuneri legale.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Cum a înșelat un deținut două persoane din Suceava dându-se inspector șef al unei firme de telefonie | Moldova24

Lăsați un comentariu

*