Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Controale ale inspectorilor DSVSA în piețe, măcelării, magazine și restaurante, înainte de Paște. Vezi ce nereguli au găsit!

În scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada Sarbătorilor Pascale, când în mod tradiţional consumul unor cantităţi de alimente de origine animală creşte considerabil, inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) au efectuat, în perioada 1-10 aprilie, mai multe controale în piețe agroalimentare, 30 de restaurante, măcelării, magazine, surparmarketuri, depizite alimentare, dar și la pescării și târguri de animale.

Potrivit directorului DSVSA Suceava, Dănuț Corneanu, au fost efectuate în total 89 de controale, au fost confiscate 100 kg de produse alimentare de origine animala si nonanimala (peste, conserve, unt, margarina, dulciuri etc) în valoare de 1245 lei.

Totodată, s-au dat 13 amenzi, în valoare de 15.636 lei, precum si un numar de 6 avertismente.

„Deficiente constatate: produse alimentare de origine animala si nonanimala fara documente de provenienta si calitate; vanzarea de animale in targuri fara documentele legale, prevazute de legislatia sanitara veterinara. Recomandăm din nou populaţiei, ca aprovizionarea cu produse alimentare de origine animală şi nonanimală, să nu se facă din spatii improvizate , nesupuse controlului sanitar veterinar , sau din sistemul de vânzare stradal, între blocuri din portbagajele maşinilor , locuri în care nu este asigurată o temperatură şi o stare de igienă corespunzatoare”, precizează directorul Corneanu.

Neregulile în domeniul siguranței alimentelor pot fi sesizate la numărul de telefon cu apelare gratuită Tel Verde: 0800.826.787.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*