Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Controale riguroase la frontiera Siret pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane

Începând de vineri, 07 aprilie 2017, personalul propriu al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava asigură permanenţa în punctul de trecere a Frontierei Siret, 24/24 ore, până pe data de 30 aprilie 2017.

Măsura a fost luată pentru sporirea vigilenţei şi acordarea sprijinului conform prevederilor legale în vederea intensificării acţiunilor de control în comun dar şi pentru a preveni introducerea în Comunitate a virusului PPA, prin transporturile personale în bagajele călătorilor, a produselor de origine animală.

Potrivit reprezentanților Instituției Prefectului Suceava, în contextul confirmării pestei porcine africane (PPA) în Ucraina respectiv Republica Moldova şi pentru a limita răspândirea bolii în comunitate, Comisia Europeană a impus restricţii pentru aceste zone de risc, prin măsuri zoosanitare de combatere a PPA în anumite state.

Deasemenea s-au făcut recomandări privind sporirea măsurilor de profilaxie nespecifică pentru pesta porcină africană în România.

Sunt expuse judeţele de la graniţa de E si N a României, Suceava fiind unul dintre acestea, deoarece în momentul de faţă virusul ar putea evolua oriunde în tara vecină Ucraina,

Pentru acest motiv, la nivelul Instituţiei Prefectului – Judeţul Suceava a avut loc, în data de 06 aprilie 2017, o şedinţă de lucru la care au participat, prefectul judeţului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, directorul executiv al DSVSA, Dănuţ Corneanu, șeful PTF – Siret, Ilie Lostun şi șeful Biroului Vamal Suceva, Adrian Ancuța.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*