Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Apa Bucovina și-a schimbat din nou proprietarul. Vezi cine a cumpărat Rio Bucovina!

Maspex Wadowice,  proprietarul Tymbark, a cumpărat îmbuteliatorul de ape minerale naturale  Rio Bucovina,  deținut de frații omului de afaceri sirian Omar Hayssam, prețul tranzacției fiind fixat la 1,8 milioane euro.

Tranzacția include, printre altele, cele 3 facilități de producție ale  Rio Bucovina  de la Vatra Dornei, Timișoara și Giurgiu.

Polonezii de la Maspex preiau capacitățile de producție ale Rio Bucovina, ca și brandul de apă minerală „Bucovina”. Aceasta este a treia tranzacție pe care grupul o realizează în țara noastră și a 18-a la nivelul de grup, iar de negociat, negociază de anul trecut.  Maspex este un producător de sucuri de fructe, nectaruri şi băuturi răcoritoare, precum şi de produse instant, paste făinoase, biscuiţi şi snackuri. Anul trecut, a finalizat cea mai recentă achiziţie, respectiv preluarea activelor firmei Agros Nova din Polonia, achiziție care a avut ca efect crearea unui puternic grup alimentar în Europa Centrală şi de Est, cu un rulaj de aproape 1 miliard de euro.

România reprezintă pentru Grupul Maspex o a doua piaţă ca mărime, după Polonia, atât din punctul de vedere al cifrei de afaceri şi al investiţiilor efectuate, cât şi al puterii de cumpărare. Compania a intrat pe piaţa românească în anul 1996 iar în prezent este unul dintre cei mai mari investitori polonezi în România. Produse cele mai cunosute sunt sucurile pentru copii Tedi, nectarurile şi sucurile de fructe Tymbark, ciocolata caldă şi cappuccino La Festa, crema pudră pentru cafea Coffeeta, biscuiţii săraţi şi covrigeii Salatini.

Rio Bucovina este unul dintre cei mai mari producători ce activează pe piața românească a apelor minerale naturale. Cu o cifră de afaceri de aproximativ 40 milioane de euro înregistrată în 2015 (mai mare cu 18% față de cifra de afaceri a anului 2014), Rio Bucovina a avut anul trecut o creștere de 12% în valoare pe piața apelor minerale naturale îmbuteliate. Conform datelor AC Nielsen (octombrie – noiembrie 2015), Rio Bucovina deține o cotă de 14% în valoare pe piața apelor minerale naturale plate, acest segment fiind cel mai mare din totalul pieţei de ape minerale îmbuteliate.

Apa minerală naturală „Bucovina” provine din surse subterane, izolate de orice activităţi ale omului, apa minerală naturală plată fiind certificată de către Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului Alfred Rusescu pentru a fi utilizată în prepararea alimentelor destinate sugarilor.

„Brandul Bucovina va creşte semnificativ competitivitatea noastră şi va consolida poziţia Grupului Maspex pe piaţa românească. Consumul de apă minerală naturală în România este încă la un nivel scăzut, comparativ cu alte state europene, ceea ce cu siguranţă creează perspectivele unei dezvoltări continue”, spune Krzysztof Pawiński, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Grupului Maspex Wadowice.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Apa Bucovina și-a schimbat din nou proprietarul. Vezi cine a cumpărat Rio Bucovina! | Moldova24

Lăsați un comentariu

*