Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Pădurar trimis în judecată pentru neglijență în serviciu. Ce explicații le-a dat procurorilor

Un pădurar de la Ocolul Silvic Bucovina Campulung Moldovenesc, care gestiona suprafata de fond forestier apartinand Obstii Gemenea, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Gura Humorului pentru neglijenta in serviciu.

Ionel Ungureanu a ajuns în atenția anchetatorilor, în 2013, când  organele de urmarire penala au fost sesizate de catre I.T.R.S.V. Suceava, cu privire la faptul ca in perioada 17 aprilie -17 mai 2013, a efectuat un control in fondul forestier apartinand Obstii Gemenea, respectiv pe raza Cantonului Silvic nr 15 Gemenea, apartinand O.S. Bucovina Campulung Moldovenesc, constatand faptul ca persoane necunoscute au taiat fara drept de pe picior si au sustras un numar de 577 arbori – diverse specii, cu un volum de 587,73 m.c, avand o valoare de 111.074 lei fara TVA.

In urma cercetarilor efectuate in cauza a rezultat ca inculpatul Ungureanu Ionel a fost angajat in functia de padurar la Ocolul Silvic Bucovina Campulung Moldovenesc, gestionand suprafata de fond forestier apartinand Obstii Gemenea.

Desi conform fisei postului acesta avea atributii exprese pe linia asigurarii pazei fondului forestier, in perioada in care si-a desfasurat activitatea, acesta nu si-a indeplinit atributiile de serviciu, invocand, in timpul urmaririi penale lipsa unei locuinte de serviciu, lipsa asigurarii unui mijloc de transport si salariul modic cu care era remunerat. Aceasta a constituit situatia premisa, care a favorizat taierile ilegale si sustragerea masei lemnoase din fondul forestier, care practic nu a beneficiat de paza, fiind inlesnita activitatea infractionala de taiere si sustragere de material lemnos.

Cercetarile continua intr-o cauza disjunsa sub aspectul identificarii si tragerii la raspundere penala a autorilor infractiunilor de taiere ilegala si sustragere de arbori. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecatoriei Gura Humorului. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, susțin procurorii.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Pădurar trimis în judecată pentru neglijență în serviciu. Ce explicații le-a dat procurorilor | Moldova24

Lăsați un comentariu

*