Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Încep pregătirile de Paște. Controale „la sânge” în piețe, târguri, dar și restaurante și pensiuni

Inspectorii Direcției Sanitar- Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava au început deja controalele în piețe, târguri, restaurante și pensiuni, mai ales că se apropie sărbătorile pascale și vor să se asigure că agenţii economici şi pieţarii vor respecta condiţiile pentru siguranţa oamenilor şi nu le vor pune sănătatea şi chiar viaţa în pericol. Controalele au început pe 15 martie și continuă până pe 15 aprilie.

Potrivit directorului DSVSA Suceava, Dan Corneanu, sunt verificate unitățile alimentare, târguri, piețe, dar și restaurante și pensiuni din județul Suceava.

În principal se fac verificări la preparatele din carne, unitățile în care se vinde carnea de miel, produsele lactate, dar și ouă.

Avem un program întocmit, grafic, persoane responsabile, program de lucru afișat la fiecare circumscripție. Controalele au început de pe 15 martie și continuă până pe 15 aprilie, ele sunt făcute tot timpul, dar în perioada asta au fost intensificate”, a declarat Corneanu.

Controalele urmăresc respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, comercializare şi unităţile de alimentaţie publică.

În toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri special amenajate în care vor fi valorificate carnea şi celelalte produse de origine animală se va asigura personal de specialitate.

În cazul în care, cu ocazia controalelor sanitare veterinare, se constată că în târgurile de animale, în pieţele agroalimentare, în unităţile de procesare sau în unităţile de desfacere nu sunt respectate condiţiile sanitare veterinare de funcţionare, inspectorii DSV vor aplica măsura suspendării activităţii, până la remedierea tuturor deficienţelor şi vor aplica sancţiuni, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitare veterinare în vigoare.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Încep pregătirile de Paște. Controale „la sânge” în piețe, târguri, dar și restaurante și pensiuni | Moldova24

Lăsați un comentariu

*