Joi 09 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Ion Lungu: Din păcate, în actualul exerciţiu bugetar se prevăd foarte puţini bani pentru modernizări şi reabilitări de străzi

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că  în actualul exerciţiu bugetar se prevăd foarte puţini bani pentru modernizări şi reabilitări de străzi.

Potrivit acestuia, în programarea europeană anterioară municipiul Suceava a reuşit să atragă cel puţin 15 milioane de euro pentru refacerea bulevardelor principale şi a mai multor străzi din toate cartierele urbei reşedinţă.

„Din păcate, pe actualul exerciţiu bugetar se prevăd foarte puţini bani pentru modernizări şi reabilitări de străzi.  Dacă pe exercițiul financiar 2007- 2013 am  atras vreo 15 milioane de euro și am făcut toate bulevardele principale, axul principal, George Enescu, Universității, Traian Vuia, străzi prin Burdujeni, prin Ițcani, de această dată nu se prevăd bani pentru infrastructură de străzi. Tocmai de aceea, am discutat această problemă la Asociația Municipiilor din România și săptămâna trecută o delegației a Asociației Municipiilor din România împreună cu domnul Ilie Bolojan, directorul executiv, a avut o întâlnire la Bruxelles cu reprezentanții Regio și au discutat aceste solicitări ca măcar 30% din banii care sunt pe aceste axe să poată fi folosiți la reabilitări, modernizări de drum, de străzi”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, edilul.

El a precizat că municipalitatea și-a făcut speranțe ca în cartierele Ițcani și Burdujeni Sat să asfalteze străzi pe bani europeni.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*