Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Bărbatul prins cu mașina burdușită de țigări, la Vatra Dornei, a fost arestat preventiv

Bărbatul de 55 de ani, prins cu mașina burdușită de țigări, la Vatra Dornei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei au dispus  punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Marin Alexe pentru comiterea infracţiunii de „colectarea, deţinerea, transportul, preluarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”.

La data de 27 martie 2017, în jurul orelor 23:55, lucrători de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei au identificat şi oprit în trafic pe D.N. 17, strada Argestru, din municipiul Vatra Dornei, autoturismul marca Volkswagen, model Caravelle, condus de Marin Alexe, iar în urma verificării autoturismului, polițiștii au identificat în spaţiul pornind de la scaunul şoferului şi până la uşile din spate un număr de 25.460 pachete de ţigări de contrabandă (509.200 ţigarete) marca „MARBLE”. Prin infracţiunea comisă inculpatul Marin Alexe a creat un prejudiciu bugetului Statului Român în valoare de 290.446,00 lei.

Pe parcursul urmării penale prin ordonanţa organului de cercetare penală din 28.03.2017 s-a dispus măsura reţinerii faţă de Marin Alexe, iar prin încheierea Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi de la Judecătoria Vatra Dornei din 28.03.2017 inculpatul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 29 martie 2017 până la data 27 aprilie 2017. Punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o fază distinctă a urmăririi penale, aceasta neînlăturând nicidecum prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază inculpatul”, precizează procurorii.

FOTO! Bărbat reținut după ce a fost prins cu mașina burdușită de țigări


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Bărbatul prins cu mașina burdușită de țigări, la Vatra Dornei, a fost arestat preventiv | Moldova24

Lăsați un comentariu

*