Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Referendum la Broșteni pentru revenirea la statutul de comună. Vezi când va avea loc!

Locuitorii din orașul Broșteni vor fi chemați la referendum pentru a-și da votul dacă vor sau nu să revină la statutul de comună.

Potrivit primarului orașului Broșteni, Nicolae Chiriac, referendumul va avea loc în a treia duminică din luna mai și speră să iasă la vot  cel puțin o treime dintre locuitori astfel încât acesta să fie validat.

Noi am aprobat referendumul în aprilie, dar a fost frig și nici nu am avut buget și l-am amânat pentru mai. Ne costă  în jur de 15.000 – 20.000 de lei referendumul”, ne-a declarat primarul din Broșteni, Nicolae Chiriac.

Edilul susține că a avut mai multe discuții cu locuitorii din Broșteni și majoritatea își doresc să revină la statutul de comună.

Referendumul va avea loc pe 21 mai tocmai pentru ca temperaturile mai ridicate să le permită oamenilor să iasă mai ușor din case și să-și spună părerea.

„E important în primul rând pentru că făcându-ne oraș acum zece ani am pierdut toate fondurile de dezvoltare a comunei pentru că am devenit forțat oraș. Dacă ne-a scos de la comună trebuia să ne prevadă și niște fonduri de dezvoltare. Ne-au lăsat fără bani și când depunem proiecte, noi cu 5.500 de locuitori, nu prindeam pentru că dau la orașele mai mari. Lumea e nemulțumită de statutul de oraș. Ei cred că o să fie mai bine ca și comună și trebuie să le dăm dreptul să își dea cu părerea. Aici marea majoritate se ocupă cu creșterea animalelor. Suntem cel mai mare oraș din România ca întindere, dar cred că ni se potrivește mai bine statutul de comună”, a declarat edilul.

Primăria Broșteni solicită bani de la minister pentru modernizarea drumurilor, a școlilor și grădinițelor și canalizarea la sate

 


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. didi says:

    Saracii aveau 3 blocuri de acum 30 de ani fara apa-canalizare,dar acum cred ca sunt terminati cu dotarile ca sa fie oraș.!!

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*