Marti 16 Aprilie 2024, Actualizat acum 106 zile 12:00 am

Două persoane depistate muncind la negru de inspectorii muncii

Inspectorii de muncă au efectuat, luna trecută, un număr de 209 controale în domeniul relațiilor de muncă. În urma controalelor efectuate s-au aplicat un număr de 18 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 19.500 lei.

În luna februarie au fost depistate un număr de 12 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, din care: 10 persoane ale căror contracte individuale de muncă au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor fără respectarea termenului legal; 2 persoane depistate fără forme legale de angajare care îşi desfăşurau activitatea la doi angajatori, valoarea amenzilor aplicate fiind de 10.000 lei.

Deficienţe frecvent constatate în domeniul relaţiilor de muncă: neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor de muncă; netransmiterea, în termenul legal, a contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor; netransmiterea modificărilor intervenite în registrul general de evidenţă a salariaţilor; nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară; nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat; nerespectarea prevederilor legale privind acordarea concediilor de odihnă; nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal”, precizează șeful ITM Suceava, Romeo Butnariu.

În perioada 01 – 28 februarie 2017, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava au efectuat un număr de 313 controale, din care 209 în domeniul relaţiilor de muncă şi 104 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Pentru deficienţele constatate au fost aplicate un număr de 135 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 50.000 lei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*