Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Proiectul pentru amenajarea punctului de belvedere skywalk de la Piatra Șoimului, scos din nou la licitație

Proiectul  pentru amenajarea punctului de belvedere de tip skywalk de la Piatra Șoimului- Rarău va fi scos din nou la licitație. Președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că anul trecut nu a participat niciun agent economic la licitație, motiv pentru care proiectul va fi scos și anul acesta.

Studiul de fezabilitate a fost revizuit, iar construcția, care va fi făcută la o altitudine de 1.530 de metri, și va avea o suprafață de 37 metri pătrați, va avea o structură din traverse de oțel, podele din sticlă laminată securizată și oțel zincat, dar li parapete din sticlă laminată securizată.

Valoarea proiectului este de 659.850 lei  și are un termen de realizare de cinci luni. 

Accesul se va face doar pietonal, dinspre cabana Rarău, pe o potecă marcată, prin Rezervaţia Rarău-Pietrele Doamnei, potecă ce se desprinde din drumul judeţean DJ 175 B.

Noul punct de belvedere va fi dotat cu telescop şi barieră acces de pietonal tip turnichet rotativ pentru control acces.

Panorama în zonă este absolut este superbă, cu o vizibilitate de  270 de grade, se vede Ceahlăul, dar și  Giumalăul şi Valea Bistriţei.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Proiectul pentru amenajarea punctului de belvedere skywalk de la Piatra Șoimului, scos din nou la licitație | Moldova24

Lăsați un comentariu

*