Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Doctoriţa poliţiştilor suceveni, bănuită că şi-ar fi transformat proprii copii în cobai, administrându-le tot felul de medicamente

Un caz absolut şocant a ieşit la iveală după ce doi copii au ajuns la spital existând suspiciuni că le-au fost injectate substanţe medicamentoase folosite pentru pacienţi în faze terminale. Situaţia este cu atât mai gravă, cu cât principala suspectă de toată grozăvie este propria lor mamă, scrie Adevarul.

Adriana – Lorena Bîrleanu este şefa Centrului Medical din cadrul IPJ Suceava. Aceasta este bănuită că începând încă din luna septembrie a anului trecut a început să le administreze celor doi fii ai săi, în vârstă de 11 şi 15 ani, tot felul de calmante puternice pentru a le mai potoli pornirile adolescentine.

La şcoală, comportamentul celor doi băieţi era unul total schimbat faţă de anul şcolar precedent, fapt ce a stârnit nedumerirea cadrelor didactice. Copiii nu mai erau atât de energici ca la sfârşitul anului şcolar trecut, s-au izolat de restul colegilor şi nu mai comunicau nici cu profesorii, fiind afectate şi rezultatele lor la învăţătură.

Reprezentanţii şcolii nu au putut să privească nepăsători la situaţia celor doi băieţi, astfel că s-au simiţit responsabili să sesizeze Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava. Asistenţii sociali din cadrul DGASPC au pornit de îndată o anchetă pentru a descoperi cauzele ce au dus la schimbările de comportament ale celor doi fraţi. Minorii au fost monitorizaţi timp de câteva luni de zile, iar la sfârşitul lunii februarie 2017, s-a ajuns la concluzia că există posibilitatea ca însăşi mama lor să le administreze tot felul de medicamente şi calmante.

Nu se ştie deocamdată dacă femeia încerca doar să-i liniştească pe cei doi băieţi sau chiar ar fi făcut unele experimente pe seama lor, fără a ţine cont de efectele secundare pe care aceste substanţe le-ar putea avea poate chiar pe tot parcursul vieţii. În urmă cu câteva zile, cei doi minori au ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, unde medicii i-au supus la o serie de investigaţii de specialitate pentru a vedea în ce măsură le-au fost afectate organele vitale şi totodată pentru a se descoperi ce substanţe le-au fost administrate.

Din ultimele teste de urină a reieşit că băiatului de 11 ani i s-a administrat benzodiazepină, iar fratele său mai mare primise în ultimele 48 de ore morfină. Acestora li s-au prelevat şi probe de sânge, care urmează să fie prelucrate în laboratoare de specialitate, urmând ca rezultatele să stabilească cu exactitate ce substanţe le-au fost injectate celor doi copii. Lorena Bîrleanu se ocupă de sănătatea a 1.300 de poliţişti, 800 de jandarmi şi a 800 de pompieri Toată acestă poveste a ieşit la iveală după ce la DGASPC Suceava a fost făcută o sesizare prin care se atărgea atenţie că există suspiciunea că celor doi fraţi li s-ar administra tot felul de substanţe medicamentoase periculoase.

„Am primit o sesizare, în urma căreia am pornit o anchetă. Subiectul este foarte delicat şi prefer să nu ofer prea multe detalii până nu primim un raport oficial asupra anchetei demarate”, a declarat directorul executiv pe probleme sociale în cadrul DGASPC Suceava, Margareta Isăilă.

Poliţiştii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Suceava sub îndrumarea procurorilor DIICOT Suceava fac şi ei cercetări în acest caz. Surse din rândul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au confirmat că Lorena Bîrleanu este subiectul unei anchete desfăşurate de procurorii DIICOT, însă nu au dorit să ofere prea multe detalii, deoarece subiectul este unul delicat, victimele din dosar fiind două persoane minore.

Despre preocupările mai puţin ortodoxe ale Lorenei Bîrleanu s-a auzit şi prin sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava. Poliţiştii nu putea să-şi explice cum medicul lor, la care unii dintre ei şi-au înscris chiar şi familiile, le-ar fi administrat fiilor săi substanţe periculoase, punându-le chiar viaţa în primejdie. Se pare că doctoriţa îşi procura „marfa” pe seama unor pacienţi, bolnavi în fază terminală. Totuşi, nu se ştie încă cu exactitate ce s-a întâmplat în casa familiei Bîrleanu şi cum au ajuns ca nişte bieţi copii să devină un soi de cobai.

Lorena – Adriana Bîrleanu este şefa Centrului Medical Judeţean Suceava din cadrul IPJ Suceava de aproximativ şapte ani de zile. Acesta are în subordine alţi şase medici, care se ocupă de sănătatea cadrelor MAI din judeţul Suceava. Nu mai puţin de 1.300 de poliţişti, 800 de jandarmi şi 800 de pompieri, precum şi alte cadre şi foste cadre MAI, sunt înscrişi la doctoriţa Bîrleanu, iar tinerii suceveni aspiranţi la o carieră în Ministerul Afacerilor Interne trebuiau să fie verificaţi medical de către medicul suspectat că le-ar fi făcut aşa o grozăvie propriilor săi fii. Trebuie menţionat faptul că Lorena Bîrleanu mai are o fiică în vârstă de doar trei ani de zile, iar soţul ei este şeful serviciului de descarcerare din cadrul ISU Suceava.

Citeste mai mult: adev.ro/omy6p3


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Doctoriţa poliţiştilor suceveni, bănuită că şi-ar fi transformat proprii copii în cobai, administrându-le tot felul de medicamente | Moldova24
  2. Doctorița polițiștilor suceveni, trimisă în judecată de DNA. Ce acuzații i se aduc | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*