Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Centru transfrontalier de pregătire pentru situații de urgență, înființat la Siret printr-un proiect de 7,3 milioane de euro

Vicepremierul Sevil Shhaideh

Vicepremierul Sevil Shhaideh, Foto: timponline.ro

Un centru transfrontalier de pregătire pentru situații de urgență va fi înființat la Siret printr-un proiect de 7,3 milioane de euro, aprobat de Comisia Europeană.

Proiectul este destinat să ducă la o mai mare siguranță a populației și a nivelului de securitate transfrontalieră, prin îmbunătățirea instruirii comune și a acțiunilor de cooperare în managementul situațiilor de urgență, și va fi derulat în județele Suceava, Maramureș, Satu Mare, Botoșani, Tulcea din România și oblasturile Cernăuți și Ivano-Frankivsk din Ucraina, în parteneriat.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență are calitatea de lider de proiect, iar parteneri sunt Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratul General al Jandarmeriei, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘Bucovina’ al județului Suceava (din România), Departamentul de Stat al Serviciilor de Urgență în Oblastul Cernăuți și Departamentul de Stat al Serviciilor de Urgență în Oblastul Ivano-Frankivsk (din Ucraina).

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat, la Iași, că până la sfârșitul anului 2017, documentația integrală va fi transmisă CE spre aprobare, urmând ca implementarea proiectului să fie demarată în prima parte a anului 2018.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Centru transfrontalier de pregătire pentru situații de urgență, înființat la Siret printr-un proiect de 7,3 milioane de euro | Moldova24

Lăsați un comentariu

*