Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Zeci de amenzi date de comisarii de la Protecția Consumatorului, luna trecută. Ce probleme au găsit

În luna februarie, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Suceava a desfasurat 233 actiuni de control, soldate cu 73 amenzi in valoare de 105800 lei si 58 avertismente.

Toate actiunile de control s-au desfasurat in urma cercetarii reclamatiilor si a tematicilor nationale si locale. Potrivit șefului  CJPC, Vasile Latiș, s-au inregistrat 91 reclamatii,neevidentiindu-se un segment de piata in mod special.

„Tematica de control privind respectarea prevederilor legale privind protectia consumatorilor la comercializarea produselor alimentare in mediul rural.S-au desfasurat 98 actiuni de control,fiind aplicate 28 amenzi in valoare de 19300 lei si 20 avertismente. Ca si deficientele constatate mentionam — lipsa preturi,produse etichetate incorect,lipsa orar. Tematica de control privind respectarea prevederilor legale privind protectia consumatorilor la comercializarea materialelor de constructii: s-au efectuat 65 actiuni de control,fiind aplicate 21 amenzi in valoare de 23300 lei si 17 avertismente. Ca si deficientele constatate amintim—produse expirate,produse din import cu eticheta netradusa in limba romana, lipsa preturi”, precizează Latiș.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Zeci de amenzi date de comisarii de la Protecția Consumatorului, luna trecută. Ce probleme au găsit | Moldova24

Lăsați un comentariu

*