Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Contrabandiștii, tot mai inventivi. Ascund țigări în locuri în care nimeni nu s-ar gândi să caute

Contrabandiștii sunt tot mai inventivi atunci când vine vorba să facă bani frumoși din traficul de țigări profitând de diferenţa de preţ între ţigările de origine moldovenească şi cele româneşti. Ei încearcă tot felul de metode pentru a păcăli vigilenţa poliţiştilor de frontieră şi a vameşilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, Ilie Poroch- Serițan, anul trecut au fost confiscate țigări de contrabandă în valoare de  8.250.000 lei, fiind găsite zeci de autovehicule cu spații special amenajate pentru țigări, majoritate fiind depistate în Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

În mașini, polițiștii au găsit țigări ascunse sub banchete, sub preșuri, în rezervor, în motor, în pneuri, în portiere, în bord, în torpedou, în bara de protecție, în trusa medicală, roata de rezervă, dar și în pereții caroseriei, dar și în faruri.

Totodată, sperând că vor trece neobservate, traficanții de țigări au ascuns pachete și în vagoane de tren, în bușteni, saci cu făină, cutii de suc, cutii cu prăjituri, cutii cu bomboane, în pâine, în caniste, în cântare electronice.

Mai mult decât atât, unii și-au lipit țigările pe corp, îmbrăcându-se efectiv în totalitate în țigări.  Este și cazul unui bărbat care a devenit un adevărat „Iron Man” încercând să fenteze controlul vamal.

Bărbatul se afla în spatele tonetei destinată pentru controlul documentelor și intenţiona să evite controlul de frontieră pentru a intra fraudulos în ţară. Polițiștii l-au văzut și b
Bărbatul a fost condus la sediul sectorului unde a fost identificat ca fiind Ilie B., de 47 ani, domicilit pe raza judeţului Suceava.

În urma unui control amănunţit au fost descoperite în bagajele personale şi ascunse pe corp 250 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană şi doi litri băuturi spirtoase.

Pentru depistarea țigărilor, la frontieră se folosesc și doi câini, dar „depinde și de flerul polițiștilor. Zilnic confiscăm cantități mai mici sau mai mari de țigări”, susține purtătorul de cuvânt.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*