Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

26 de suceveni și-au pierdut viața, anul trecut, în străinătate

Un număr de 26 de suceveni și-au pierdut viața, anul trecut, în străinătate. Potrivit unor date ale Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Suceava, s-au preluat în Registrul naţional de evidenţă a persoanelor, în 2016,  un număr de 906 persoane, ca urmare a comunicărilor primite de la serviciul paşapoarte.

De asemenea, s-au preluat datele de migrare pentru un număr de 475 persoane ca urmare a schimbării domiciliului din România în străinătate și s-au preluat datele de deces pentru un număr de 26 persoane ca urmare a decesului survenit în străinătate.

Dramă! Renegat de familie, un sucevean a murit într-un spital din Italia. Aproape 20.000 de oameni au încercat să-i găsească rudele

Totodată,  s-au preluat informaţii privind un număr de 7 persoane care au solicitat acordarea codului numeric personal în vederea emiterii paşaportului biometric și s-a interogat Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor şi au fost verificate un număr de 10.687 persoane, la solicitarea instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării, siguranţei naţionale şi ordinii publice, justiţiei sau a altor instituţii abilitate.

S-au desfăşurat activităţile specifice de către structurile de evidenţă a persoanelor pentru punerea în aplicare a planului de măsuri pe linia stabilirii în România a cetăţenilor originari din Republica Moldova. În colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava s-au desfăşurat activităţile pentru punerea în legalitate a cetăţenilor români care deţin acte de identitate cu termen de valabilitate expirat în perioadele 01.01.1990-31.12.1999 respectiv 01.01.2013-31.12.2013, conform Dispoziţiilor comune ale Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date şi Inspectoratului General al Poliţiei Române. Realizarea sarcinilor comune pe linie de evidenţă a persoanelor de către personalul Serviciului de Evidenţă a Persoanelor, a Serviciilor Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor şi structurilor de ordine publică au condus, cumulat, la clarificarea situaţiei pentru 4.754 persoane care nu au solicitat eliberarea actului de identitate în termenul prevăzut de lege”, precizează Direcția Județeană de Evidența Persoanelor.

Activitatea de evidenţă a persoanelor s-a materializat, în principal, prin coordonarea, îndrumarea şi controlul metodologic al celor 10 servicii publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor, realizată prin planificarea şi executarea în totalitate a unui număr de 30 activităţi de coordonare, îndrumare şi control metodologic la sediul structurilor din coordonare, verificându-se prin sondaj respectarea prevederilor legale stabilite de normele metodologice în ceea ce priveşte eliberarea actelor de identitate de către Serviciile Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor din judeţ, precum şi alte obiective prevăzute în Planul de control metodologic aprobat, constatându-se că activităţile de primire a cererilor şi eliberare a actelor au fost planificate şi efectuate în mod corespunzător şi s-au desfăşurat în conformitate cu actele normative în vigoare şi instrucţiunile specifice.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. 26 de suceveni și-au pierdut viața, anul trecut, în străinătate | Moldova24

Lăsați un comentariu

*