Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

Suceava, în topul județelor cu cei mai mulți șoferi profesioniști

primarul sofer de tir ilie tironeac suceavanews (2)Județul Suceava se află pe locul II în topul județelor din țară cu cei mai mulți șoferi profesioniști. Anul trecut, numărul firmelor autorizate, în special pe segmentul de transport marfă, a crescut cu 8% față de 2015. Totodată, s-a înregistrat și o solicitare masivă pentru eliberarea de certificate profesionale pentru conducătorii auto.

Potrivit Autorității Române Rutieră (ARR) Suceava, judeţul Suceava se situează pe locul 7 în ţară ca număr de firme de transport, pe locul 3 la transportul internaţional de marfă şi pe locul 2, după municipiul Bucureşti, ca număr de conducători auto atestaţi/certificaţi.

Că meseria de șofer profesionist este foarte căutată o demonstrează și un fost primar din Suceava care s-a lăsat de administrație și a devenit șofer de tir.

like-facebookEste vorba despre fostul primar al comunei Cârlibaba, Ilie Tironeac. Nu mai puțin de opt ani a fost ales de comunitatea de acolo să le reprezinte interesele din funcția de primar, din partea PSD. Când a pornit pe această cale, în urmă cu opt ani, avea un permis de conducere pe care îl folosise foarte puțin după terminarea liceului, dar a vrut cu orice preț să meargă pe calea șoferiei, iar acum este conducător auto internațional la una dintre cele mai mari companii de transporturi internaționale din Europa, Intercargo Scandinavia A/S -Holding West Horndon.

În 2016, ARR Suceava a autorizat 184 de operatori de transport şi 23 de întreprinderi care efectuează transport pe cont propriu. Au fost emise 41 de licenţe de intermediere în transporturi şi pentru activitatea de autogară și au fost autorizate 7 şcoli de conducători auto şi 8 instructori auto.

Tot anul trecut, ARR a examinat a 1.287 de candidaţi la obţinerea certificatului iniţial de conducător auto şi 52 de candidaţi la dobândirea atestatului de instructor auto.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. dorel says:

    Se obţin carnetele la flux continuu,pe ……SI SUNT SOFERII CU CELE MAI MULTE ACCIDENTE.Nimeni nu ia nicio măsură în privinţa obţinerii carnetelor.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*