Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

Suceveanul care dă viață lemnului tăiat. Sculpturile sale au ajuns în toate zonele țării

Un bărbat din satul Solonețu Nou, comuna Cacica, este cunoscut în toată zona pentru sculpturile sale inedite.

Eugen Zielonka, în vârsta de 66 de ani, a participat la numeroase expoziții din județ, dar și din țară. În general, sculpturile sale se axează pe elemente din natură precum păsări, frunze, animale etc.

Bărbatul este absolvent al Școlii Profesionale de Mobilă din Timișoara, iar când a ajuns în practică la Gura Humorului a fost pasionat de sculptură. A urmat apoi, un curs de sculptură la Târgu Mureș după care a lucrat ani buni la Cooperativa Solidaritatea din Gura Humorului.

După Revoluție însă unitatea s-a desființat ca mai toate unitățile economice din județ și din țară. Și-a înființat un atelier de sculptură acasă.

Prima mea lucrare a fost o plachetă pentru coarne de cerb. E o plăcere să lucrezi în lemn și să vezi cum îi dai lemnului tăiat o viață”, a spus bărbatul, care folosește lemn din plop, stejar și paltin.

Eugen Zielonka a încercat să învețe copii și la școala din localitate, acolo unde a fost înființat un atelier. Acum este acasă, iar atunci când nu are treabă în gospodărie se retrage în atelier unde își duce mai departe pasiunea.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Suceveanul care dă viață lemnului tăiat. Sculpturile sale au ajuns în toate zonele țării | Moldova24

Lăsați un comentariu

*