Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Fotografia unei bătrâne din Bucovina, la Sony World Photography Awards

Şase fotografi români se numără printre finaliştii top 10 în lume la trei dintre categoriile celui mai mare concurs de profil la nivel mondial, organizat de World Photography Organisation. Laureaţii vor fi anunţaţi la 28 martie şi 22 aprilie, potrivit unui comunicat al organizatorului competiţiei. Unul dintre ei, Radu Dumitrescu-Elian, este pe lista scurtă la categoria Cultură a competiţiei Open cu imaginea „The Prayer” („Rugăciunea”), făcută în Bucovina.

Fotografia descrie viaţa frumoasă şi simplă a Paraschivei, o femeie de 76 de ani, care locuieşte într-o casă fără electricitate şi care îşi citeşte rugăciunile la lumina lumânărilor.

„Am fost extrem de bucuros când am citit e-mail-ul încât a trebuit să-l parcurg de câteva ori pentru a mă asigura că e adevărat”, a comentat fotograful. Ceilalţi artişti sunt Adi Bulboacă (nominalizat ca finalist la categoria Arhitectură din cadrul competiţiei Professional), Ioana Moldovan (categoria Viaţă Cotidiană), Alex Andrieşi (categoria Enhanced), Sorin Rechitan (categoria Natură) şi Rareş Taciu (competiţia Youth).

Nu mai puţin de 227.596 de fotografii din 183 de ţări au fost înscrise în competiţia Sony World Photography Awards 2017. Câştigătorii categoriei Open vor fi anunţaţi la 28 martie, iar cei ai competiţiilor Professional şi Youth în cadrul ceremoniei de premiere care va avea loc la Londra, la 20 aprilie.

Lucrările tuturor finaliştilor vor fi expuse alături de fotografiile câştigătoare în cadrul expoziţiei Sony World Photography Awards & Martin Parr de la Londra, între 21 aprilie şi 7 mai.

Organizată de World Photography Organisation, competiţia Sony World Photography Awards aniversează în 2017 cea de-a zecea ediţie.

ziarulevenimentul.ro.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*