Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Mărțișoare cu sfaturi despre un stil de viață sănătos distribuite în cadrul campaniei DSP pentru prevenirea cancerului

Direcția Județeană de Sănătate Publică Suceava în colaborare cu Ministerul Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică, Centrul Național de Evaluare și Promovare a Stării de Sănătate a lansat, luna trecută, o campanie de promovare intitulată „Luna februarie- Luna Națională de prevenire a Cancerului”, campanie ce a avut ca scop prevenirea cancerului.

„În cadrul acestei campanii s-a organizat un atelier de lucru “Asistenții medicali și mediatorii sanitari- actori activi în sensibilizarea, conștientizarea și îmbunătățirea stării de sănătate a populației prin aplicarea prevenției, efectuarea unor teste de screening care să ajute în depistarea precoce a cancerului” la care au participat asistenți medicali comunitari și mediatori sanitari”, precizează directorul DSP Suceava, Andrei Ianovici.

De asemenea, pe 1 martie 2017, cu ajutorul studenților voluntari din cadrul Facultății de inginerie alimentară a Universității Ștefan cel Mare din Suceava și a elevilor de clasa a XII-a de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentră Suceava, coordonati de prof. Olivia Macovei, s-au distribuit mărțișoare cu “perla înțelepciunii”. La Rădăuți, elevii Colegiului Tehnic Rădăuți, coordonati de prof. Camelia Coroamă, au distribuit mărțișoare și pliante cu sfaturi pentru un stil de viață sănătos.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*