Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

Cinci tineri au modernizat gratuit pagina de internet a unei primării din județul Suceava

Cinci tineri au modernizat și au refăcut gratuit pagina de internet a unei primării din județul Suceava. Este vorba despre site-ul Primăriei Rădăuți.

Proiectul a început la finalul lunii septembrie 2016, chiar după Ziua Internațională a Dreptului de a Ști – 28 septembrie, marcată la nivel internațional și național prin activități dedicate participării cetățenilor la deciziile publice, transparenței și administrației deschise societății.

La o zi după aceasta, pe 29 septembrie 2016, întors acasă într-un weekend, Luca Ciubotaru – inițiatorul acțiunii, a luat legătura cu Primăria Municipiului Rădăuți și s-a oferit să refacă gratuit site-ul instituției, pentru a oferi cetățenilor informații cât mai accesibile despre cum se iau deciziile publice, despre cum se cheltuie banii publici, dar și pentru a aduce comunicarea dintre instituții și cetățeni în pas cu actualitatea.

La scurt timp după ce Luca a făcut anunțul, s-au alăturat și alți tineri dornici să dea ceva înapoi comunității în care au studiat sau de care-i leagă amintiri. Echipa a fost formată din Ciprian Dicu, absolvent al Facultății de Matematică – UAIC Iași, Andrei Mihailescu – absolvent al Colegiului Tehnic Rădăuți, Ștefan Vasile Pandaciuc, absolvent al Colegiului Tehnic Rădăuți, în prezent masterand al Universității „Gh. Asachi” din Iași și Simona Rența, absolventă a Facultății de Drept – UAIC Iași.

Noua pagină web, disponibilă la adresa www.primariaradauti.ro de la 1 martie 2017 (vechea pagină este disponibilă la www.primariaradauti.ro/vechi) își propune să aducă un plus de transparență și de informare în relația cu cetățenii din Rădăuți.

Prin acest demers am vrut să facem informația despre decizia publică mai accesibilă și să arătăm că ideile bune pot fi puse în practică chiar și prin voluntariat. Sunt convins că sunt multe persoane care pot să contribuie la dezvoltarea comunității, este nevoie doar de puțină inițiativă pentru ca ideile să prindă contur.  Le mulțumesc colegilor din echipă pentru efortul și implicarea lor și mulțumesc conducerii Primăriei Rădăuți pentru deschidere și încredere.  La Rădăuți, punem deja bazele unui grup civic numit „Rădăuțiul implicat”, unde orice idee bună din societatea civilă care poate duce la dezvoltare locală este promovată, cu siguranță vor urma și alte inițiative.” a declarat Luca Ciubotaru, inițiatorul acțiunii.

Luca Ciubotaru se află deja la a doua inițiativă de acest gen, după ce la începutul anului 2016 a refăcut gratuit pagina primăriei comunei sale natale. În perioada 2012 – 2013, tânărul rădăuțean a fost unul dintre cei doi Delegati de tineret ai României la Organizația Națiunilor Unite și Consilier al Ministrului pentru Consultare Publică și Dialog Civic în anul 2016.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*