Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Consilierii județeni au decis cum vor fi distribuiți banii pentru echilibrarea bugetelor localităților din județ

Consiliul Judeţean Suceava a decis, marți, cum va fi distribuită suma de 27 de milioane de lei, reprezentând cotele de echilibrare a bugetelor locale.

Potrivit preşedintelui Consilului Judeţean, Gheorghe Flutur, distribuirea acestor fonduri a ţinut și de  asigurarea plăţii arieratelor, asigurarea cofinanţărilor pentru diverse aproiecte și de creditele pe care le au primăriile.

„Am avut de alocat 27 de milioane de lei, iar suma cerută de localităţi a fost de aproape 10 ori mai mare… Am spus-o şi în şedinţă, şi îmi doresc asta – formulele clare să repartizeze banii, nu plenurile de Consiliu Judeţean”, a precizat Gheorghe Flutur.

El a precizat că două primării din județul Suceava nu au cerut bani. Este vorba despre Siminicea și Satu Mare, care nu se încadrează în categoriile de cheltuieli.

Bugetul judeţului ar urma să fie votat la mijlocul lunii martie şi se ridică la 400 de milioane de lei, din care 90% reprezintă doar sumele necesare funcţionării.

Undeva după 12 martie vom convoca o ședință extraordinară a Consiliului Județean să aprobăm acest buget pentru că de la acest termen decurge posibilitatea de a depune diverse proiecte pe fonduri europene, studii de fezabilitate, proiecte pe PNDL etc.”, a adăugat Flutur.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Consilierii județeni au decis cum vor fi distribuiți banii pentru echilibrarea bugetelor localităților din județ | Moldova24

Lăsați un comentariu

*